Continguts: 47487

Concursos castellers

1. Convencions gràfiques

1.1. Escrivim amb minúscula i sense marca tipogràfica (ni cometes ni cursiva) el lèxic relacionat: enxaneta, llenya, pinyacarro gros, tripleta, catedral, fer l'aleta, gamma extra, etc.

1.2. Amb majúscula el nom de les colles: la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Sant Cugatels Bordegassos de Vilanova, els Capgrossos de Mataró, els Moixiganguers d'Igualada, etc. Més informació: llista de colles castelleres.

Amb minúscula i sense marca tipogràfica si ens referim als seus membres: un/una bordegàs/bordegassa, un/una capgròs/capgrossa, etc.

També amb minúscula i sense marca tipogràfica si ens hi referim amb el color identificatiu o amb el sobrenom: els verds (els Castellers de Vilafranca), els vermells (la Colla Joves Xiquets de Valls), els rosats (la Colla Vella dels Xiquets de Valls), els liles (la Colla Jove Xiquets de Tarragona), els borinots (els Castellers de Sants), els cargolins (els Castellers d'Esplugues), els saballuts (els Castellers de Sabadell), els maduixots (els Castellers de l'Alt Maresme), etc.

1.3. Amb minúscula la paraula diada: la diada castellera de Santa Tecla, la diada de Sant Fèlix, la diada de Santa Úrsula, etc.

1.4. Amb majúscula el nom propi Concurs de Castells de Tarragona (XXVI Concurs de Castells de Tarragona, XXVII Concurs de Castells, etc.).

1.5. Noms dels castells

Formes desenvolupades: es poden escriure amb lletres (quatre de vuit) o amb xifres (4 de 8).

Fomes aglutinades: entre les diverses solucions possibles (4de8, 4d8, 4/8), optem preferentment per la forma que inclou la inicial de la preposició (4d8).

Altres abreviacions utilitzades a les taules de puntuació:

abreujat desenvolupat
a amb agulla o pilar al mig
f amb folre
fa amb folre i l'agulla o el pilar
fm amb folre i manilles
fmp amb folre, manilles i puntals
ps aixecat per sota
sf sense folre
sm sense manilles

 

Exemple: 4d9sf (4 de 9 sense folre).

2. Vocabulari

Termes i definicions: Diccionari casteller (Termcat).

Continguts: 47487
ésAdir